Meremaa Sadam- Restorani laiendus

Arhitekt: Kaidi Põder, Margo Koppel Hoone tüüp: Restorani laiendus Staatus: Projekteerimisel

Hoone on ühekorruseline avaliku kasutusega restoran, mis on ühendatud klaasgaleriiga olemasoleva restoranihoonega. Loodud on terviklik ruum, mis on jaotatud eri osadeks mööbli paigutuse ning kamina-alaga.
Hoone arhitektuurde stiil on moderne, jäädes vormilt lihtsaks. Mahulisel kontseptsioonil oli lähtepunktiks olemasolev restoranihoone, planeeritav külastuskeskus ning vaated merele.
Materjali valikus on lähtutud jätkusuutlikuse, loodussõbralikuse ning naturaalsuse printsiibist. Domineerivaks materjaliks fassaadis on looduslik ehitusmaterjal – puit, mille kasutamine ehitamisel vähendab süsinikhappegaasi emissioone ning ka ehituse ökoloogilist jalajälge. Hoone murukatus vähendab kütuseks ja jahutamiseks vajaminevat energiakogust – see tähendab, et rohekatus hoiab suvel sisekliima jahedana ning talvel pakub vastupidiselt lisasoojust. Klaasfassaadid on paigutatud nii, et tuua hoone lõunapoolsesse osasse maksimaalselt naturaalset valgustust. Inspiratsiooniks on puhtad selged pinnad, naturaalsed materjalid ning valgus. Hoone traditsiooniline vorm ja tagasihoidlik materjalikäsitlus mõjub värskelt, rahulikult ning loodussõbralikult.